Aluevaalit 2022

Olen Kansallisen Kokoomuksen aluevaaliehdokkaana Keski-Suomessa. Ehdokasnumeroni on 584. Kaikista oleellisin tavoitteeni aluevaltuuston osalta on pitää palvelut mahdollisimman lähellä niiden käyttäjiä. Lue lisää teemoistani ja ajatuksistani alta.

Ensimmäisenä on käytävä läpi huoneessa oleva elefantti. Kokoomus ja minä emme halunneet aluevaaleja. Uskon kuntien omaan tekemiseen ja itsehallintoon, mutta tässä olemme ja ainoa oikea ratkaisu on mennä eteenpäin ja tehdä parasta mahdollista aluepolitiikkaa.

Aluevaalien tuleminen viestii, että ideologia on palannut politiikkaan ja rytinällä. Vastustan hallituspuolueiden keskusjohtoista ohjelmaa, jossa julkisesti tuotettu palvelu nähdään aina hyvänä ja yksityinen pahana. Että saamme pidettyä Keski-Suomessa kattavat hyvinvointipalvelut, tulee meidän huomioida alueelliset erot Keski-Suomen sisällä ja ottaa talkoisiin mukaan kaikki sote-alan tekijät. Olivat he sitten julkisia tai yksityisiä toimijoita. Hyvinvointia ei synny ilman, että sitä aktiivisesti rakennetaan.

Olen ehdolla aluevaaleissa, koska haluan olla luomassa hyvinvointialuetta, jossa asukkaat voivat aidosti hyvin. Haluan pitää palvelut mahdollisimman lähellä niiden käyttäjiä. Pelko oman kylän terveysaseman menettämisestä oli isoin yksittäinen syy ehdolle lähtemiseen: tiedän saman pelon vallitsevan muidenkin mielissä ja haluan olla edustamassa heitä. Olen asunut ja kulkenut nuoren elämäni pitkin Keski-Suomea. Laukaasta Äänekoskelle, sieltä Korpilahdelle ja Jyväskylään lopulta päätyen Säynätsaloon. Siksi uskon ymmärtäväni Keski-Suomen tilannetta varsin hyvin ja haluan ajaa jokaisen pienemmän taajaman, kauppalan ja kylän asiaa.

Ydinteemat

"Hyvät teemat. Äänestäisin." -Petteri Orpo

Yksityiset lääkäriasemat mukaan palveluiden tuottamiseen

Jyväskylän kaupungissa on menestyksekkäästi ulkoistettu julkisia perusterveydenhuollon palveluita yksityisille lääkäriasemille. Säynätsalossa, Tikkakoskella ja Korpilahdella kokemukset ovat olleet todella positiivisia ja rohkaisevia. Yksityisesti tuotettu palvelu on sen tilanneelle taholle edullisempaa ja asiakkaalle laadukkaampaa, kuin puhtaan julkinen. 

Näen, että voisimme laajentaa tätä käytäntöä koko Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Näin voimme saada vietyä lääkäriasemia takaisin myös taajamiin, joista ne ovat hävinneet. Esimerkkeinä Äänekoskelta Suolahti, Sumiainen ja Konginkangas.

Koko hyvinvointialueen kattava palveluseteli

Minä uskon väkevästi yksilön valinnanvapauteen palveluntarjoajien suhteen. Sama hoitoratkaisu tai palveluntarjoaja ei sovi kaikille. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että hyvinvointialueella annamme jokaiselle asukkaalle mahdollisuuden vaikuttaa itse palveluntarjoajaansa.

Mielestäni hyvinvointialueella tulisi ottaa käyttöön koko alueen kattava palveluseteli, jonka avulla asiakas saisi valita täysin vapaasti palveluntarjoajansa. Tällöin markkinavoimat pääsevät toimimaan oikealla tavalla ja palveluntarjoajat joutuvat kiinnittämään enemmän huomiota palvelun laatuun: Jos se on huonoa, niin asiakkaat loppuvat.

Lastensuojeluun lisää resursseja

Lastensuojelu on varmasti hyvinvointialueuudistuksen osa-alueista kaikista alimitoitetuin ja huonoiten rahoitettu. Keski-Suomessa tulee lisätä rahoitusta lastensuojeluun ja saada lisää työntekijöitä koko lastensuojelun kentälle.

Iso osa lastensuojelusta lepää tällä hetkellä yksityisesti hallinnoitujen laitosten harteilla, näihin laitoksiin tulee panostaa lisää ja ne tulee pitää osana hyvinvointialueen lastensuojelua. Pelkästään yhteistyöllä julkisen sektorin ja yksityisten kanssa saamme pidettyä lastensuojelun tasolla, jossa lapsen hyvinvointi ja etu on kaikista tärkeimpänä.