SAMOKin vaalit


Vaikuttava opiskelija


Opiskelijakunnan edustajiston puheenjohtaja, haalarientusiasti, BBA-opiskelija. Muunmuassa näistä rakennuspalikoista on vaikuttava opiskelija rakennettu. Peetun ensimmäinen luottamustoimi oli jo yli kymmenen vuotta sitten oppilaskunnan puheenjohtajana ja siitä asti suunta on ollut vain ylöspäin. Peetu on luotettava ja analyyttinen virkamies, joka on yhtä kotonaan opiskelijariennoissa haalarit yllään, kuin edustamassa tummassa puvussa. Vaikuttava opiskelija on ihminen, joka osaa esiintyä luontevasti monenlaiselle yleisölle ja osaa vakuuttaa muut opiskelijoiden kuulemisen tärkeydestä.


Oikeilla arvoilla


Kaikki Peetun tekeminen pohjaa samoihin perusarvoihin: Vapaus, vastuu ja oikeudenmukaisuus. SAMOK:iin Peetu voi antaa tiukkaa asiaosaamista päivänpoliittisissa kysymyksissä, näkemystä sukupuolten tasa-arvon kehittämisestä opiskelijakuntakentällä ja rohkeutta heittäytyä toimimaan kansainvälisessä ympäristössä. Oikeat arvot ovat lupaus siitä, että Peetun ajattelu ja logiikka ovat aina perusteltavissa, eivätkä mielipiteet muutu tuuliviirin lailla.

Kolme pointtia.


Kansainvälisyys

Elämme entistä globaalimmassa yhteiskunnassa ja siksi myös SAMOK:in tulee pyrkiä vaikuttamaan mahdollisimman paljon myös kansainvälisellä tasolla. Olen suuntautunut opinnoissani kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen ja haluan edistää kansainvälisiä suhteita etenkin EU:n alueella. Samoin meidän tulee pitää parempi huoli ulkomaalaisista opiskelijoistamme, jotka usein kohtaavat vaikeuksia suomalaisessa järjestelmässä alkaen peruspalveluiden saavutettavuudesta.


Poliittinen asiaosaaminen

Minulla on vahva päivänpoliittinen asiaosaaminen ja osaan keskustella politiikkaa monelta näkökannalta lobaten väsymättä opiskelijoiden etua.  Osaan perustella näkökulmamme olipa vastassa sitten ministeri, tai rehtori.
Haluan edistää rakentavaa keskustelukulttuuria, jossa voimme todeta mielipiteet ilman turhaa kiertelyä ja ketunhäntiä kainaloissa. Debatoidaan asiat selkeiksi, jotta voimme edistää yhteisiä asioita.


Tasa-arvo

Meillä on edelleen opiskelijakuntia, joilla ei ole yhdenvertaisuussuunnitelmia, eikä opiskelijakunnissa ole voitu välttyä sukupuoleen, tai etnisyyteen pohjautuvalta syrjinnältä. On korkea aika, että luomme yhdessä kattojärjestönä pelisäännöt, joihin jokainen opiskelijakunta voi sitoutua ja joiden avulla mahdollistamme sen, että jokainen opiskelijakunta on turvallinen tila aivan jokaiselle opiskelijalle.