Seurakuntavaalit

Olen ehdolla Jyväskylän seurakunnassa


Olen ehdokkaana seurakuntavaaleissa Jyväskylässä Kokoomus ja sitoutumattomat -listalla. Toimin myös kyseisen listan johtoryhmässä ja olen ollut toisena vastuuhenkilönä tekemässä kyseisen listan vaaliohjelmaa. Tarkastelen seurakunnan asioita uskovana valtavirtaluterilaisena, joka kuluttaa ahkerasti kirkon penkkiä, mutta joka ei usko rajuihin ratkaisuihin.

On tärkeää, että kirkkovaltuustoon valitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät sen, että seurakunnissa ei päätetä kirkon suurista arvovalinnoista. On aivan turhaa paukuttaa ketään Raamatulla päähän, tai huutaa arvokysymyksistä, koska kirkkovaltuustoissa päätetään käytännön talousasioista ja muista seurakunnan maallisista puolista. Mikäli vastaan tulee päätöksenteon aihe, jossa on arvopohjainen lataus, lupaan perehtyä asian molempiin puoliin, enkä rientää suoraan johtopäätöksiin. On kysymyksiä, joihin Raamattu on oiva väline vastauksiin, kuten kuka on Kristinuskon mukaan tie, totuus ja elämä, mutta samoin on paljon kysymyksiä, joihin emme voi saada suoria vastauksia ja jos hyppäämme niihin, sukellamme fundalismin syväpäätyyn.

Haluan, että seurakunnassa tehtävät taloudelliset päätökset ovat sellaisia, jotka tukevat seurakunnan missiota: "kutsua elämään Jumalan yhteydessä Sekä pitämään huolta lähimmäisistä ja luonnosta"

On oleellista, että seurakunnan tiloissa järjestettävä toiminta on linjassa kirkon virallisen kannan kanssa. Viimevuosina on esiintynyt tapahtumien suhteen irtiottoja koko Suomen tasolla molemmilta äärilaidoilta: liberaaleilta ja konservatiiveilta tavoilla, jotka eivät ole sopivia seurakuntaamme.  Meidän ei tule antaa lupaa käyttää tilojamme tapahtumiin, jotka eivät ole linjassa Evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Esimerkkeinä nostan kristillisen joogan ja herätysliikkeet, jotka eivät hyväksy naispappeutta.