RKP on minun puolueeni

07.04.2024

Julkaistu sosiaalisessa mediassa 7.4.2024

Liityin helmikuun lopussa Suomen ruotsalaiseen kansanpuolueeseen, päätös tuntui itsestäni varsin loogiselta, mutta lähipiirissäni on useampi henkilö asiaa ihmetellyt. Minulle RKP on aina näyttäytynyt relevantille ja konsensushakuiselle puolueelle, jolla on oma, selkeä arvopohjansa mutta aidosti halua yhteistyöhön kaikkien demokratiaan sitoutuneiden tahojen kanssa. Se on minulle politiikassa ehkäpä kaikista tärkeintä.

Puolueena RKP on johdonmukaisesti pohjoismaalainen, eurooppalainen ja länsimainen puolue. Liberalismi ja konservatismi lyövät kättä ihmisen kunnioittamisen, yksilön vapauksien ja -oikeuksien puolustamisen hengessä. Näiden teemojen puolustaminen on näkynyt minulle RKP:ssa aina olivat hallituspuolueet mitkä hyvänsä. RKP pystyy tarvittaessa työskentelemään niin vasemmistoliiton, kuin perussuomalaisten kanssa, mutta ketään ei päästetä helpolla.

Minulle RKP on puolue, joka edistää itsenäisen Suomen asiaa vahvasti länteen sitoutuneena. RKP:n perustaja, Axel Lille oli ensimmäinen julkisesti Suomen itsenäistymisen puolesta puhunut henkilö ja tämä edistysmielisyys välittyy RKP:n toiminnassa edelleen. RKP on ollut muun muassa eturintamassa NATO-jäsenyyden edistämisessä ja puolueen ohjelma pohjaa edelleen vahvasti liberalismin rakennuspalikoihin: vapauteen, vastuuseen, yhteiseen etuun ja rajoitettuun valtaan. Minulle RKP on sivistysporvareiden linnake suomessa. On ilo olla mukana edistämässä EU, NATO ja markkinatalousmyönteistä politiikkaa ihmislähtöisillä tavoilla.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on eduskunnan ainoa puolue, jonka ajattelussa näkyy selkeästi liberalismin ideologinen pohja. Se on myös eduskunnan ainoa puolue, jonka jäsen minä voin kuvitella olevani.

Käy tutustumassa RKP:n puolueohjelmaan, linkki alla ja tule mukaan rakentamaan parempaa suomea yhdessä. Tillsammans.
https://sfp.fi/fi/politiikka/paatokset-ja-poliittiset-ohjelmat/puolueohjelma/