Suojellaan yhdessä Säynätsalon etuja

07.05.2021

Julkaistu Säynätsalon Sanomissa 7/21 8.4.2021.

Olen tuore Säynätsalon asukki, niinkin tuore, että en tiedä, voinko kutsua itseäni vielä Säynätsalolaiseksi. Muutin tänne "saaristoon" kesken edelleen jatkuvan COVID-pandemian aikana vuoden 2020 loppupuolella. Kuitenkin minulle on jo selvää tämän saariketjun valtava potentiaali. Meillä on iso satama, upeaa jylhää metsää, kaunista saaristoa ja kulttuurihistoriallisesti alueemme on todella rikas. Meillä on Alvar Aallon arkkitehtuuria upean kunnantalon ja Muuratsalon koetalon muodossa. Näin historian ystävän näkökulmasta Säynätsalon historia on ylipäänsä käsin kosketeltavaa. Johan Parviaisen ja hänen jälkikasvunsa kättenjälki näkyy meillä kaikkialla alkaen Säynätsalon saaren kehätien nimestä. Nyt kuitenkin tehtaan koneiden hiljetessä olemme uusien haasteiden edessä, mihin menet Säynätsalo?

Näen, että tehtaan sulkeutumisesta huolimatta tulemme voimaan jatkossakin hyvin, kunhan pidämme yhdessä puolemme Jyväskylän kaupungin päätöksenteossa. Koen suotavana, että kaupunki tai yksityinen taho ostaisi tuon tehdasalueen ja muuttaisi tiloja asumis- ja yritystarkoituksiin, kuten Kankaan alueella. Myös Vaajakoskella on upeasti muutettu vanhaa tehdasalutta yrityksien käyttöön. Näin voisimme saada Säynätsaloon lisää eloa ja paikallista tekemisen meininkiä.

Mielestäni on tärkeää, että me kaikki Säynätsalossa asuvat, tuoreemmat ja paljasjalkaiset, puhallamme kaupungin suuntaan yhteen hiileen oman kylämme asioista. Kannustan jokaista Säynätsalolaista äänestämään toisia Säynätsalolaisia kaupunginvaltuustoon. Näin pidämme huolen siitä, että saariemme asukkaiden ääni tulee kuulumaan päätöksenteossa. Lisäksi toivon, että kaupunginvaltuuston Säynätsalolaiset jäsenet tulisivat toimimaan yhdessä kylämme parhaaksi ihan puoluerajojen ylitse. Keski-Suomessa on varoittavia esimerkkejä, mitä pienille paikkakunnille tapahtuu kuntaliitosten yhteydessä, mikäli oman kylän etuja ei valvota tarpeeksi. Rakennetaan yhdessä elävä Säynätsalo.